Hallo, ik ben Frank en ben in 2020 gestart met laser graveren.


U kunt bij mij terecht voor unieke, originele en persoonlijke cadeaus die voor u naar wens gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan speciale gelegenheden, zoals huwelijks- en kraamcadeaus en gedenkartikelen. Ook voor verjaardagscadeaus kunt u bij mij terecht.

In onze webshop vind u een overzicht van onze artikelen. Daarnaast maak ik ook artikelen voor u op maat.

Wilt u speciale artikelen laten maken voor u zelf, uw bedrijf, uw klanten of personeel of heeft u zelf een mooi idee? U kunt uw eigen materialen en/of artikelen bij mij laten bewerken, maar ik kan ook producten naar uw wens leveren.

Ik besteed de uiterste zorg aan de kwaliteit van alle artikelen. Ik heb geen minimale bestelhoeveelheid, ik denk graag aan u mee en ben erg flexibel.


Ik heb geen fysieke winkel. Wilt u toch graag persoonlijk geholpen worden, dan kan dit alleen op afspraak.


Met welke Lasermachine werken wij?

Schubie is in het bezit van een BRM Pro 1600.  Met deze lasermachine kunnen diverse materialen kwalitatief hoogwaardig gesneden en gegraveerd worden.
Het werkgebied is BxDxH 1600 x 1000 x 200 mm

Welke Materialen?

De laser heeft ontelbare mogelijkheden in snijden en graveren en op talloze materialen. Het is een contactloze manier materiaal te bewerken. 
Een aantal geschikte materialen zijn

 

Materiaal graveren snijden
Bijna alle soorten hout JA JA
Acryl en plexiglas JA JA
Leer JA JA
Glas / Spiegels JA NEE
Metaal JA NEE
Kurk JA JA
Karton / Papier JA JA
Natuursteen / Leisteen JA NEE

Hoe werkt het Lasersnijden ?

Om een laser op te wekken wordt er een hoge spanning door een gasbuis geschoten. Hiermee wordt een infrarood laser naar het werkveld geschoten. Bij het werkveld wordt de warmtebron doormiddel van een lens omgezet in een laserstraal. Deze laserstraal snijdt en graveert doormiddel van een gefocuste hittebron, die door CNC aangestuurde motoren op de juiste plek word gezet. De laserstraal uit deze machine kan de precisie halen van 0.1mm

Snijden is in feite  heel precies en gecontroleerd verbranden van het materiaal.

Graveren is daarentegen het oppervlakkig verbranden van het materiaal.  Door de precieze van de laser en de snelheid verkoold hout niet en geeft dit een mooie look.
Bij het snijden (en graveren) van materiaal kan er ook geur vrijkomen. De geur van laser gesneden en -gegraveerd hout laat zich bijvoorbeeld het beste omschrijven als 'open haard'.
Deze geur verdwijnt in de loop van de tijd. 

Er zitten wel limieten aan de dikte van het materiaal. 

Hoe werkt het Laser graveren?
Laser graveren is een methode die wordt gebruikt om het oppervlak van een voorwerp te veranderen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld teksten maar ook zeker afbeeldingen/ logos behoren tot de mogelijkheden.
De laserstraal zal een hoge hitte produceren waardoor het materiaal zal verdampen. Door de zeer krachtige lichtbundel kan de laser in het oppervlak van hout graveren. De diepte van de gravure is door verschillende Instellingen bereikbar. Onze lasermachine wordt door een computer aangestuurd en werkt uiterst nauwkeurig.
Een onuitwisbare logo of tekst op je product laten aanbrengen? Dan is laser graveren een snelle en speciale techniek die wij graag toepassen. Geschikt voor het graveren van de kleinste details. Laser graveren kan op vele materialen worden toegepast. 

 

Technische specificatie BRM Pro 1600

  • Werkgebied BxDxH 1600 x 1000 x 200 mm
  • Nauwkeurigheid     0,1 mm snijden, 420 dpi graveren
  • Laserwattage: 100Watt
  • Laserbron: glazen CO2 laserbuis (watergekoeld)